Spinalnet Extra

Inloggen

Trainingsdag Handbikebattle

Een zeer geslaagde dag met een mooi aantal deelnemers!

Trainingsdag Handbikebattle

Coloplast trainingsdag geslaagd! 
Wat gebeurde er op zaterdag 12 april op de Posbank bij Rheden? 60 Handbikers beleefden daar samen met hun buddy’s de Coloplast trainingsdag ter voorbereiding op de HandbikeBattle in Oostenrijk.

De dag begon bij Sandton hotel De Roskam. Tijdens het ochtendprogramma kregen alle aanwezigen, ongeveer 160 mensen in totaal, een schat aan informatie over van alles wat met de HandbikeBattle te maken heeft. Zo lichtte de HandbikeBattle organisatie onder andere toe wat de Battle nu eigenlijk is en wat je kunt verwachten bij de officiële HandbikeBattle op 26 juni in Oostenrijk, wanneer de Kaunertaler Gletscherstrasse beklommen gaat worden. Ook de route en de medische aspecten werden toegelicht. Daarna vertelde Bianca van Dijk, voedingsdeskundige, een interessant verhaal over voeding in combinatie met sporten. Hoe het nu echt is om een gletsjer te beklimmen vertelde Sjaan Quirijns in een inspirerend verhaal.

De trainingsroute voor deze dag was uitgezet door Linda van Vliet en Fedor Hes van het KNWU. Dat er na de Battle nog veel meer mogelijk is op handbikegebied werd duidelijk door het verhaal van Fedor. Linda eindigde de ochtend met een toelichting op de training van die middag, met een aantal praktische tips hoe de klim hier te oefenen en deze straks op te bouwen in Oostenrijk.

Na een heerlijke lunch startte de training. Vol enthousiasme vertrokken de 60 handbikers naar het startpunt om vanaf daar een mooie route van 8 kilometer te biken. Het klimmen en afdalen kon op deze route goed geoefend worden. Double Performance stond langs de route paraat om bikers met technische problemen weer op weg te helpen. Zelfs Omroep Max was aanwezig om een mooie impressie te maken van deze geweldige trainingsmiddag. Na twee uur trainen was het tijd om tijdens de afsluitende borrel in het hotel met elkaar na te praten over de dag en ervaringen uit te wisselen.
Na deze dag is het enthousiasme voor de HandbikeBattle in Oostenrijk nog groter geworden!

Voor verhalen en ervaringen van deelnemers klik hier     

Bekijk hier de video van de trainingsdag.