Spinalnet Extra

Inloggen

Hoe toegankelijk is Beekse Bergen?

Een ervaringsverhaal van Lisa Stolk
Ik ben Lisa Stolk en mijn leeftijd is 7 jaar. Ik heb spina bifida. Deze bevindt zich op hoogte L2-L3, ik kan niet lopen. Mijn woonsituatie op dit moment is bij mijn ouders. De hobby’s die ik heb zijn knutselen, kletsen met vriendinnetjes, in de zandbak spelen.

Hoe toegankelijk is Beekse Bergen?

Waarom het Safaripark Beekse Bergen?
Het leek ons een erg mooi park, ook de verschillende mogelijkheden om het park te bezichtigen. Te voet, met de boot, met je eigen auto of met de bus en dit allemaal in een dag.

Wat was je eerste indruk?
De toiletten voor het park waren vies, om kwart over 10 s ‘ochtends. En daar was geen invalide toilet.

Wat heb je allemaal gedaan?
We hebben eerst een wandeling over het park gemaakt, een heel groot park erg mooi de dieren waren goed te zien. Maar de paden waren niet overal even goed. Er waren op sommige stukken complete geulen asfalt. Onze  dochter is nog licht, maar met een persoon van 100 kilo was het af en toe best moeilijk geworden om een pad te volgen. Het is een heel groot park, dus alles helemaal top in orde hebben is moeilijk, maar niet onmogelijk.

Waar ben je tegenaan gelopen wat betreft toegankelijkheid?
Beekse_Bergen_aapBeekse Bergen aapOnline staat dat de bus beperkt toegankelijk is voor rolstoelen. Echter bij navraag op het park mocht je met een rolstoel wel in de bus, maar moest de rolstoel wel inklapbaar zijn en de persoon in de rolstoel dus even ergens anders in de bus gaan zitten. We werden ook zeer onvriendelijk te woord gestaan.
Vervolgens maar gekozen om in de boot te gaan, zoals gebruikelijk de uitgang genomen, maar dit was niet te bedoeling. Je moest met rolstoel maar in de rij wachten en hopen dat er op het dek nog plek was. De boot had namelijk een boven- en benedendek, maar dit was alleen toegankelijk met een trap.  Onze dochter stond achter de stuurhut en kon weinig zien. We zaten ook niet bij elkaar, omdat de heren wel iets wilden zien zijn ze bovendeks gaan zitten, en de dames zijn beneden gebleven.
We werden ook hier niet geholpen. Al met al vonden we het personeel niet toeschietelijk en behulpzaam voor minder- / invaliden.
Het is een prachtig park, uniek qua opzet omdat je er op verschillende manieren doorheen kan, alleen als je invalide bent, ben je zeer beperkt en dit staat zeker niet op de website. We hebben ook bij het park een klacht gelegd, maar daar niets van gehoord.
De toiletten waren vies, waar je ook maar kwam. In het invalide toilet hing nog wel een wasbak, maar bij de toiletten waar we waren geweest hing niet eens een wasbak.

Beekse_Bergen_zebras      Wat moet je vooral niet vergeten als je naar Safaripark Beekse Bergen gaat?
Je camera! En als je rolstoelgebonden bent je eigen auto, zodat je ook echt langs de dieren kan gaan, aangezien dit met de bus niet kan volgens het onvriendelijke personeel.

 

1 reactieReageer


Anoniem

Villa los Leones

Geheel rolstoel aangepaste vakantie woning te huur in Benissa aan de Costa Blanca, Spanje.
In de prachtige omgeving vind u gezellige terrasjes, aangepaste stranden,
mooie vergezichten en voldoende mogelijkheden voor het huren van zorgmiddelen. De vakantiewoning ligt op loopafstand van de golfbaan "golf de Ifach".
De woning is van alle gemakken voorzien voor mensen met een lichamelijke beperking maar kan natuurlijk door iedereen gebruikt worden.
Van de drie slaapkamers is de grootste kamer met en suite badkamer voorzien van alle gemakken.
De slaapkamer/badkamer en de woonkamer zijn groot genoeg voor een
elektrische rolstoel.
Ons privé zwembad is voorzien van een zwembadlift.


Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.
www.villalosleones.nl

Naar bovenGeplaatst: 18-12-2013